Om Oskar Rådehed

Oskar Erik Rådehed, född 1988, är bosatt i Stockholm och arbetar som politisk tjänsteman. Historien om hur boken “Män med makt” kom till är nästan lika brokig som karaktärerna den handlar om. Allt började en vindbiten januaridag 2016 med att Oskars telefon vibrerade. En av hans chefer var tydligen inte nöjd med hans arbetsinsats. Personen ansåg att kvaliteten på textproduktionen behövde höjas. Tävlingsmänniska som Oskar är, bestämde han sig för att motbevisa dennes uppfattning.  

Under dagarna som följde började en historia formuleras. När en vecka passerat, hade huvudkaraktärerna börjat växa fram. Till slut var det omöjligt att hålla dem tillbaka.

Knappt sex månader senare, var det första utkastet klart och manuset gick iväg till de stora förlagen. En lång väntetid mellan hopp och förtvivlan följde och tre, fyra månader senare började de standardiserade refuseringsbreven droppa in. “Tack, men nej tack.”

I stället för att bli nedlåten, skred han till verket. Under de två år som följde skrev han klart Pagonareaffären del II och del III, samt en fjärde fristående fortsättning. Samtidigt föddes idéen om att frihet är viktigare än att sitta bekvämt i knät på förlagen. 

Nu, två och ett halvt år senare, börjar nästa etapp för O Rådeheds självständiga resa – att hitta sin publik.

 

Stäng meny
×
×

Kundvagn